søndag den 18. september 2016

Farsbrød

Farsbrød med surprice
og flødesovs

 
 
Når der skal laves aftensmad her i huset skal man tage højde for en storspisende og altædende teenager.
Det betyder jo at man ikke længere kan nøjes med de små pakker kød, og at man ind imellem skal tænke i store baner hvis man vil ha rester til dagen efter.
Den her portion giver os aftensmad i 2 dage samt et stykke kød der kan skæres tyndt til en rugbrødsmad eller samdwich.
 
Denne her gang har jeg valgt at putte et par snackpebre indeni da jeg lige havde nogen fradrivhuset liggende, men man kan jo mere eller mindre selv bestemme hvad man vil ha i.
Der er mange der laver det a la græsk med feta ost i. Jeg kan godt li feta ost meeen fortrækker det altså som tilbehør ved siden af kødet.
 
 
Altså er her en opskrift som måske skal halveres hvis man ikke har behov for en kæmpe portion som vi har.
 
Det skal du bruge:
 
2 kg hakket kalv-og svinefars
2 brevefrikalet
2 æg
mælk
rasp
salt og peber
3-4 snackpebre alt efter størrelse
2 pakker bacon i skiver
 
Til sovsen: (en del af det hældes ved kødet i ovnen)
 
1/2 piskefløde
3 dl svinekøds boullion (3 boullionterninger)
Kulør
evt. salt og peber
 
Sådan gør du:
 
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 
Bland farsen: Kød, frikalet, æg, lidt mælk, lidt rasp, salt og peber og rør godt sammen.
Opløs de 3 boullionterninger i 3 dl kogende vand så det bliver en stærk boullion
Hæld 1/2 dl i farsen
 
Juster konsistensen med rasp - den skal være lidt fast så man kan forme den.
Jeg plejer at bruge røremaskinen til det så det bliver blandet godt.
 
 
Smør et ildfast fad med margarine eller bagespray.
Fordel halvdelen af kødet i fadet så der er 2-3 cm fri på hver side.
Rens snackpebrene og skær dem i tykke strimler og fordel dem på farsen.
Fordel resten af farsen hen over så de dækkes helt.
 
Læg bacon strimler tæt hen over farsen - der skal stadig være et par cm på hver side.
 
Hæld fløden op i en gryde og varm den langsomt op.
Hæld resten af boullionen i og giv den et opkog.
Tilsæt kulør sådet bliver en brun sovs
 
 
 
 
Hæld en 1/3 af sovsen ned til farsen og sæt i fadet i ovnen og steg i
1 time og 20 minutter
(Den bliver ikke tør fordi sovsen er med)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tag fadet ud og hæld sovsen fra farsbrødet tilbage i gryden til den resterende sovs.
Sæt fadet tilbage i ovnen og steg den yderlig 10 minutter.
 
 

 
Kog sovsen op og jævn den - smag til med salt, peber og ribsgele hvis det er nødvendigt.
 
Serveres med kartofler, ribsgele og syltede agurker
 
 
Velbekomme
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar