søndag den 18. september 2016

Brombærmarmelade

Brombærmarmelade

 
 
 
 Jeg har jo stadig fryseren fuld af de skønneste og smagfulde vilde brombær, og de skal jo bruges til et eller andet.
Hvorfor  så ikke lave noget lækkert marmelade så der er lidt på lager når vi skal ha hjemmebagt franskbrød ?
 
Endnu engang har jeg fundet en opskrift på Isabellas som er virkelig nem at gå til. Ikke nogen dikkedarer og ikke nogle mærkelige ingredienser som ikke er til at få i et normalt supermarked.
 
Du skal bruge: (til 4 små glas som på billedet)
 
1 kg brombær - gerne frosne
800 g sukker
2 spsk citronsaft
2 tsk flydende atamon
 
Atamon at skylle glassene i
 
 
 
Sådan gør du:
 
Sørg for at glassene er ordentligt rengjorte.
Skold dem med kogende vand og når de er afkølet hældes 2 spiseskefulde atamon i, sæt låg på og ryst så atamonen kommer ud i alle kanter.
Hæld atamonen over i det næste glas og gentag til næste glas.
 
Optø brombærrene og hæld dem i en gryde
Varm langsomt bærrene op til de koger. Lad dem koge 5 min.
Hæld sukkeret i og rør godt,og lad det koge et parminutter
Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft og atamon
 
Hæld marmeladen på glas med en sovseske eller via en tragt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skru låget godt fast og lad glasset køle af
Glasset tørres af udenpå for rester af marmelade og atamon

 
 
Velbekomme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar