onsdag den 25. januar 2017

Svensk Pølseret

Svensk Pølseret

Helt klassisk - uden grønt :-)
 
 
 
 
Selvom det er "vintertid" får vi stadig en del kartofler.
Vi er ret gode til at gemme de resterende kartofler og bruge dem til fx brasede kartofler eller Svensk Pølseret som uden tvivl er en Gudespise her i huset, og så er det oveni købet nemt, når man allerede har kartoflerne.
 
Til denne ret køber jeg altid de billige partypølser.
Ved godt det ikke er alle de er vilde med dem, men til retter hvor de skal stege/koge i maden er de storartet.
Det passer lige med en pakke med 10 stk og så får hunden den ene :-)
 
 
 
 
 
Det skal du bruge:
(Her er nok til 2 voksne og en MEGET sulten teenager)
 
 
800 g  Kogte kartofler
8-10   Pølser
1        Stort løg
3 tsk   Paprika (eller 1 stor spsk)
1        Lille dåse tomatpuré
1/2 dl Piskefløde
2 dl    Mælk
(skummet eller mini ellers bliver det for tykt)

1/2 tsk Groft salt
1/2 tsk Groftkværnet peber
(evt mere at smage til med)

Margarine at stege i
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådan gør du:
 
Skær kartofler og pølser i mindre stykker
Pil og hak løget
 
Smelt margarinen i en gryde og svits løget til de bliver bløde men ikke brune
tilsæt Paprika og pølser og lad det simre i et par minutter.
 
Skru ned for varmen og tilsæt kartofler,tomatpure og resten af ingredienserne, vend det godt rundt uden at mose kartoflerne
 
Lad retten simre i ca. 10 minutter (måske en anelse mere hvis kartoflerne hvis kartoflerne ikke er ordentligt varme)
Husk at vende det hele nede i gryden så det ikke brænder fast
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Velbekomme
 

 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar