søndag den 15. oktober 2017

Othello lagkage

Othello lagkage




I juni var vi så heldige at være inviteret til barnedåb
Min kusines skønne lille pige skulle døbes og jeg fik æren af at levere 2 store othello lagkager til dessertbordet

I dagens anledning lavede jeg fotoprint på mit arbejde af prinsessen, som skulle på toppen sammen med friske jordbær og chokoladepynt.
Alt i alt lækker lækker kage,og jeg må sige at det var nogle kageglade gæster der var med til fest, for der var ikke meget tilbage når man tager højde for at jeg ALTID laver rigeligt til sådanne festligheder.
Jeg vil dele min opskrift med jer her, men lad jer nu ikke skræmme af de mange elementer der skal til sådan en kage. Det er slet ikke så slemt som det lige ser ud på papiret, hvis man lige forbereder sig lidt inden man går igang.
Jeg har valgt IKKE at lave en marengsbund. - Jeg er ikke selv særlig vild med den, og jeg er desuden heller ikke særlig god til at lave sådan en !!! 
- Det skal lige siges at jeg til kagerne på billederne har brugt flere portioner, men opskriften kun er til en helt almindelig størrelse lagkage.



Opskriften passer til en lagkage til 6-8 persomer

Here we go...
Du skal bruge:
Vaniljeflødecreme: (a la blomsterberg opskrift - bulletproof opskrift der lykkedes for mig HVER gang)

1 tsk vaniljesukker
75 g sukker
70 g maizena
60 g æggeblommer (ca 3-4 stk)
4 dl sødmælk
3  1/2 dl piskefløde
1  1/2 dl piskefløde




Sådan gør du:
Bland vaniljesukker, sukker og maizena og pisk det godt sammen med 1 dl af mælken.
Tilsæt æggeblommerne og piskdetgodt sammen
Kog resten af mælken op (3 dl) sammen med fløde (de 3  1/2 dl)
Tilsæt maizenablandingen når mælken koger.
Pisk RIGTIG GODT i nogle sekunder til cremen koger godt igennem og tykner
- Du skal ikke skrue ned for varmen før den tykner

Hæld cremen over i en kold beholder og sæt den på køl i minimum 3 timer
Når cremen er kold piskes den op med et piskeris til den er glat

I en anden skål piskes den sidste fløde (1  1/2 dl) til flødeskum og og vendes forsigtigt i cremen, så det bliver til flødecreme
Cremen stilles på køl til den skal bruges
Tykke Lagkagebunde: ( opskriften er til 1, men der skal bruges 3)



4 æg
160 g sukker
140 g mel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft
Vent med at starte på dejen før ovnen er varm, da bunden bliver mest luftig hvis den kommer i den varme ovn med det sammen den er i bradepanden

Æg og sukker piskes et par minutter tildet er lyst og luftigt
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og pisk det lidt ad gangen i æg/sukkermassen ved lav hastighed

Smør den færdige dej jævnt ud i en bradepande med bagepapir og bag den 10-12 min.
Bunden skal være gyldenbrun og lidt "fast"


Samling af kagen:
1 pose makroner
1 glas hindbær marmelade (måske lidt mindre)
3 dl piskefløde
Sådan gør du:
Skær lagkagebundene i den rette størrelse
Hvis du har en kage-ring er det en god ide at bruge den til at holde på kagen
Læg en bund på det fad du vil servere lagkagen på, da det er en skam at flytte den når den er færdig.
Smør hindbærmarmelade på bunden. Brug mindre hvis du synes det er for meget.




Knus halvdelen af makronerne og fordel dem ovenpå marmeladen


Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose
Klip ca 1 cm stort hul i sprøjteposen og sprøjt en ring af flødeskum rundt langs kanten.

Fyld flødecremen i en anden sprøjtepose og klip ca 1 cm hul i spidsen af posen
Fyld nu op med flødecreme inde i ringen af flødeskum
Læg en lagkagebund ovenpå og gentag med marmelade, makroner, flødeskum og flødecreme og afslut med en bund.
Pres den let sammen uden at fyldet render ud
Sæt kagen på køl
Chokoladeglasur:
75 g mørkt chokolade
150 g flormelis
Varmt vand
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint og smelt det over vandbad
Rør flormelis og en smule varmt vand sammen til en tyk glasur i en kasserolle og varmt det lidt op (ikke meget)
Tilsæt den smeltede chokolade - evt mere vand hvis det er nødvendigt
Glasuren skal kunne smørres ud
Smør den lune glasur ud på den kolde kage
Hvis man som jeg skal ha et fotoprint på, er det en god ide at lægge det på nu, da glasuren vil fungere som lim til billedet så det ikke falder af,
Stil kagen på køl
Overtræksmarcipan:
200 g marcioan
100 g flormelis
50 g glukosesirup
Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse
Opbevar overtræksmarcipanen i en tillukket pose ved stuetemperatur indtil den skal bruges
Rul overtræksmarcipanen ud i ekstra flormelis til et langt bånd, som kan nå rundt om lagkagen
Mål op og skær marcipanen til mens den ligger på bordet
Båndet skal være 2 cm højere end kagen til den klassiske othello, men jeg valgte kun at lave den i samme højde som kagen til dåbskagen, så der var plads til alt pynten.



Fotoprint er som sagt bestilt hos bageren i Kvickly Varde.
Vær opmærksom på at ikke alle af Kvickly's bagerafdelinger laver fotoprint.
Ligeledes er det en god idé at bestille fotoprintet i god tid da der nogen steder skal bestilles minimum 1 uge i forvejen.

Fotoprintet kan også bestilles online.
Fx. hos Eija's sukkerprint på facebook, som jeg kun har hørt og læst godt om.


Velbekomme




Ingen kommentarer:

Send en kommentar