søndag den 15. oktober 2017

Kanelstang

Kanelstang










Jeg har efterhånden lavet en del kanelstænger. Nogen bedre end andre !!!
Men NU tror jeg den er der....
Den helt rigtige opskrift uden at det bliver for bøvlet.

Den smager skønt og er forholdsvis let at lave,også selvom man laver cremen selv. Man kan jo selvfølgelig vælge at bruge et halvt brev kagecreme fra dr. oetker (indrømmer at det gør jeg også selv nogen gange, hvis det skal være lidt nemmere)



Når man laver sådan en dej her ser den ikke ud af meget, meeeen der bliver altså 2 dejlige stænger. Og det er vist godt for kun med drenge her i huset, forsvandt den første stang lige med det sammen glasuren var smurt på....


Til sådan et par lækre stænger skal du bruge:

Til dejen:


50 g gær
1  1/2 dl danskvand
50 g blødt smør
1 æg
2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
400 g mel



Kanelremonce:

150 g blødt smør
150 g brun farin
3 tsk kanel



Creme:

2 1/2 dl mælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 1/2 spsk maizena



Til pynten:

1 æg til pensling
40 g hasselnøddeflager
Flormelis, kakao og varmt vand til glasur




Sådan gør du:

Lav først dejen.

Rør gæren ud i danskvand
Tilsæt æg, salt og kardemomme ogrørdet godt ud
Tilsæt smørret.
Tilsæt melet lidt ad gangen.

Sørg for at smørret er godt blødt - stuetemperatur
Jeg piskede det i med håndmixeren og tilsatte en lille smule mel forat få smørret tilat fordele sig ordentligt. Så bliver det sådan en klistret masse, men smørret er rørt ordentligt ud.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt
Ælt evt på bordet.
Dejen skal være lidt fedtet men ikke hænge fast i fingrene.

Lad dejen hæve under et viskestykke der er vredet op i varmt vand i1 time på et lunt sted

Desværre har jeg ikke et specielt sted hvor der er godt lunt, så efter enhalv time vred jeg viskestykket op igen og lod dejen høve i 1 1/2 time i alt.

Lav så cremen.

Mælk, æg og vaniljesukker piskes sammen i en gryde.
Tilsæt maizena og pisk godt indtil cremen koger.
Hvis ikke cremen vil tykne så skru op for varmen mens du rører, men pas på den ikke brænder på.
Tag cremen af når den er tyknet og kom den i en ren skål og sæt på køl.
(jeg kom den i fryseren i en halv time, så det passede med at dejen var færdig med at hæve)

Bland kanelremoncen.

Rør smør, kanel og brun farin sammen til en ensartet masse.

Ælt nu dejen let - ikke for meget

Del dejen i 2

Rul den ene klat dej ud til en aflang facon, ca 30 x 40 cm
Smør halvdelen af remoncen ud på midten af dejen, men ikke helt ud i enden.
(Forestil dig dejen i 3 baner, remoncen skal ligge i den midterste bane)
Dejen skal kunne foldes om i enden så remoncen ikke render ud når den bages.
Ovenpå remoncen smørres halvdelen af cremen.

Skær i hver side af dejen ca 8 riller
Fold enderne indover remoncen,og flet nu med strimlerne ind over remoncen




Læg kanelstangen over påen bageplade med bagepapir
Gentag med den anden stang.

Jeg bager ikke stængerne sammen på1 plade, men kan de være på samme plade kan man sagtens bage dem sammen.

Lad stængerne hæve 1/2 time under et viskestykke... eller.......

Som nævnt før har jeg ikke det der lune sted som er helt perfekt til hævning, men lad mig give et tip til hvordan man får en lækker blød dej under hævning.

Kog 1 liter vand og hæld det i et ildfast fad.
Stil fadet ind i bunden af ovnen og pladerne med stængerne ind ovenover fadet og luk ovnen, og lad stængerne hæve i 30 min.

Tag fadet og stængerne ud af ovnen og tænd ovnen på 200 grader varmluft

Pensl stængerne med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager - disse kan undlades, men jeg synes det smager fantastisk

Bag stængerne i 16 - 18 minutter

Lad stængerne køle lidt af inden glasuren røres sammen og kommes på.

-De kan sagtens spises lune :-)


Velbekomme




Ingen kommentarer:

Send en kommentar