søndag den 11. december 2016

Oksekødssuppe

Oksekødssuppe

 
Selvom det er december og alle fokuserer på julegaver, godter, småkager og traditioner - skal vi jo stadig ha aftensmad.
 
Den her oksekødssuppe med masser af fyld er en suppe vi får jæventligt, da det er en fyldig suppe, med mere fyld end suppe. Og det er ekstra godt når man har en meget sulten teenager i huset
 
Jeg er tilbudsjæger - ingen tvivl om det.
Men det har sine fordele ved lige at kigge sig for når man handler.
Jeg ved godt at der er nogen som ikke gider bruge ret meget tid på at handle, og min mand er også en af dem der hele tiden siger: "hvorfor tager det altid så lang tid?", men hvis man kigger på hvad man får ud af det  - ja så er det det hele værd, hvis man som jeg elsker god mad og især simremad.
 
Jeg afsætter altid 4 timers kogetid til den her suppe, men alt efter hvilket kød jeg lige har fundet på tilbud kan det variere og nogen gange er 3 timer nok.
 
Nu synes I nok det lyder af langtid,mennårførst grøntsagerne er gjort klar... Ja så passer gryden jo mere eller mindre sig selv.
 
Opskriften her er en stor portion, da jeg altid laver til 2 dage, og taget i betragtning af en teenagers enorme appetit.
Portionen her er rigelig stor til  2 voksne og 2 børn i 2
dage.
 
 
Denne her gang har jeg brugt en okseklump.
Andre gange har jeg brugt oksespidsbryst, og andre gange igen begge dele.
Uanset hvad man bruger, bliver det en suppe med masser af kød og lækker suppevæske.
 
Det skal du bruge:
 

1,5 kg okseklump
12 gulerødder
2 bundter porrer
1 knoldselleri
3 liter vand (evt mere i anden omgang)
salt og peber
(evt. grøntsagsboullion)
 
Sådan gør du:
 
Skræl 6 gulerødder og del dem på langs
Rengør det ene bundt porrer og skær dem i store stykker
Skræl og halver sellerien, og skær den i store stykker
 
 
 
Krydr kødet godt med salt og peber
 
Brun kødet let i en stor gryde - den skal bare være lidt brun på alle sider så saften bliver inde i kødet
 
 
 
 
 
 
Tilsæt selleri, gullerødder og porrer og 3 liter vand
Vandet skal dække kødet og grønsagerne og der skal være nok til at der forsvinder noget når det koger.
 Bring suppen i kog, fjern skummet og skru ned så det kun lige koger lidt hele tiden.
Lad suppen simre i 3 timer
Jeg rører i suppen hver halve time for lige at få vent kødet lidt rundt og for at sikre at grøntsagerne ikke sætter sig fast på bunden af gryden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Rengør nu resten af gulerødderne, sellerien og porrerne.
Skær gulerødderne og porrerne i skiver og sellerien i små tern
 
 
 
 
 
 
 
Efter 3 timer:
 
 
Tag kødet op ad suppen
Find en ny ren gryde frem (har du ikke flere store gryder så tag en stor skål og hæld over i mens du rengør gryden) og si grøntsagerne fra suppen,
Hæld suppen op i den rene gryde.
Skær kødet i tern og hæld det tilbage i suppen
Tilsæt de "nye" grøntsager og lad suppen simre videre i 1/2 time.
Det kan være nødvendigt at tilsætte en liter vand mere når de nye grøntsager er kommet i hvis man ønsker mere væske i suppen
 
 
Smag suppen til med salt og peber
 
Hvis du ikke synes der er nok smag kan der tilsættes grøntsagsboullion, men jeg synes ikke det er nødvendigt
 
Server lækkert groft brød til suppen
 
 
Velbekomme
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar