søndag den 11. december 2016

Havregrynskugler

Havregrynskugler

 
 
Her i den søde juletid er der tusindvis af opskrifter på julehygge og traditioner for hvad man skal nå i december.
 
Her i huset har vi kun holdt fast i nogle få traditioner, dels fordi vi ikke altid skal holde jul herhjemme, men også fordi vi ikke gider stresse rundt for at ha "det hele"
 
Men selvfølgelig er der nogle få ting og lækkerier som SKAL være der for at det bliver jul for os
En af dem er de her havregrynskugler.
En traditionel opskrift som man jo kan pifte op med likør eller romessens som man ønsker.
Her kan vi bare godt li den som den er, og så behøver man ikke spekulere på indholdet hvis der skulle komme børn forbi.
 
 
Det skal du bruge: (ca 24 stk)
 
100 g Havregryn (kun 85 g hvis det er grove havregryn)
  40 g Kokosmel
  50 g Sukker
100 g Blødt smør  eller bagemargarine (lad det stå ude 1/2 time før brug)
2 spsk. kakao
2 spsk. færdigbrygget stærk kaffe (brug evt. instant kaffe)
 
Pynt: 40 g kokosmel at trille kuglerne i
 
 
 
 
 
Sådan gør du:

 
Brug køkkenmaskinen eller håndmixeren - det er så dejligt nemt når smørret er godt blødt
 
Put alle ingredienserne i en stor skål (undtaget det kokos til pynt selvfølgelig)
Mix rigtig godt til smørret er godt fordelt og der ingen store klumper er
 
 
Tilføj evt en smule likør
 
 
Hvis massen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra kaffe eller en god likør, og hvis massen er for blød tilsættes lidt ekstra kokosmel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tril massen til kugler og tril i kokosmel
 
Beklæd en lille kagedåse med bagepapir og læg kuglerne deri, brug mellemlægspapir imellem lagene, og stil i køleskabet og så er der altid lækkerier på køl til uventede gæster og hyggelige decemberaftener.
 
 
Velbekomme
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar