Vaniljekranse
Jeg indrømmer gerne at jeg ind imellem bliver fristet til at købe kage i stedet for at bage selv..... (jeg arbejder jo trods alt i en bagerbutik !)
MEN... jeg bliver altid så frygtelig skuffet, og fortryder ALTID at jeg brugte penge på det, for det ER bare ikke det samme som hjemmebag.
Det er en lidt sjov gammel bog, da den indeholder flere opskrifter til samme kage. Der er i de fleste tilfælde en billig hverdagsopskrift og en dyr eller fin opskrift, som har været beregnet til gæster.
Samtidig er der en masse opskrifter på småkager og diverse gæstekager som man sjældent eller aldrig har hørt om, men der findes også opskrifter på ting - fx. fondantglasur lavet på glykose - som man troede ellers gik og troede var en ny ting i bageverdenen
Efter at ha "øv'et" og fortrudt flere indkøbte købe vaniljekranse længt væk, fandt jeg så denne her fantastiskeopskrift på vaniljekranse.
Det er en ren og skær barndoms reminder for mig og der bliver ALDRIG brugt andre opskrifter end den nu.
Så her er den så....
Så her er den så....
Til ca 40 stk skal du bruge:
250 g mel
190 g margarine
125 g sukker
50 g mandler - smuttet og finthakket
1 tsk vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
1/2 - 1 æg
Sådan gør du:
Smørret smuldres i melet så det bliver lidt lige som rasp og uden klumper
Tilsæt sukker, vanilje og mandler og bland godt
Tilsæt æg lidt ad gangen og saml dejen, undlad at ælte for meget.
Hvis dejen er for tør til at hænge sammen tilsættes mere æg
Læg dejen i køleskabet i minimum 1 time
Tænd ovnen på 190 graderslmindelig ovnvarme
Tag dejen ud og forbered din maskine til vaniljekranse
Jeg bruger min køkkenmaskine som så mange andre, men det er også muligt at brugeden gode gammeldags kødhakker med håndsving. Jeg har stadig et par stykker i skabet... Just in case..
Kør dejen igennem maskinen og efter ca 9 cm dannes en ring.
Jeg laver mine en smule mindre, men stadig så der bliver et fint hul i midten
Læg kransene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Man kan sagtens lægge dem lidt tæt for de flyder ikke meget ud
Bag kransene 12-14 min - til de er lidt lysebrune
250 g mel
190 g margarine
125 g sukker
50 g mandler - smuttet og finthakket
1 tsk vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang
1/2 - 1 æg
Sådan gør du:
Smørret smuldres i melet så det bliver lidt lige som rasp og uden klumper
Tilsæt sukker, vanilje og mandler og bland godt
Tilsæt æg lidt ad gangen og saml dejen, undlad at ælte for meget.
Hvis dejen er for tør til at hænge sammen tilsættes mere æg
Læg dejen i køleskabet i minimum 1 time
Tænd ovnen på 190 graderslmindelig ovnvarme
Tag dejen ud og forbered din maskine til vaniljekranse
Jeg bruger min køkkenmaskine som så mange andre, men det er også muligt at brugeden gode gammeldags kødhakker med håndsving. Jeg har stadig et par stykker i skabet... Just in case..
Kør dejen igennem maskinen og efter ca 9 cm dannes en ring.
Jeg laver mine en smule mindre, men stadig så der bliver et fint hul i midten
Læg kransene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Man kan sagtens lægge dem lidt tæt for de flyder ikke meget ud
Bag kransene 12-14 min - til de er lidt lysebrune
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar