Snickerskugler
Det er ingen hemmelighed at vi her i huset er ekstremt glade for chokolade 🤗
Ind imellem kommer jeg forbi opskrifter som jeg synes ser vildt lækre ud, men når jeg så får dem nærlæst... er det alligevel ikke noget for os 🙄
Denne her gang derimod 😎
Jeg var slet ikke i tvivl om at det var de her snickerskugler jeg skulle lave, da vi i vores chokoladeglade hjem bestemt har spist vores del af snickersbarrer 👍🏻
Og ved du hvad.... ?
De er mega nemme at lave 🤗
Det skal du bruge til ca 60 stk:
130 g peanuts + lidt til pynt
450 g friske dadler (dette er uden sten)
5 spsk peanutbutter
150 g overtrækschokolade
Sådan gør du:
Jeg har brugt en minihakker men man kan selvfølgelig også bruge en blender
Hak peanuts grundigt i minihakkeren - også dem til pynten, som lægges til side
Fjerne stenene fra dadlerne (så du har 450 g)
Hak dadlerne i minihakkeren sammen med peanutbutter - hak evt i flere omgange for at skåne minihakkeren. (Jeg delte det op i 3 portioner og blandede det hele sammen til sidst)
Kom de hakkede peanuts i og blend det hele i minihakkeren til det klistrer sammen i en klump.
Sæt chokoladen over vandbad
Mens chokoladen smelter trilles kugler af massen
Læg massen på et stykke bagepapir, som du også kan bruge til at sætte kuglerne af på når de er dyppet i chokoladen.
Læg kuglerne ned i chokoladen og brug en gaffel til lige at trille kuglen rundt på den anden side.
Løft kuglen op med gaflen og bank gaflen let på kanten for at dryppe det overskydende chokolade af.
Læg kuglen på bagepapiret og lad chokoladen tørre.
Drys med hakkede peanuts
Læg kuglerne i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet op til en uge.
Hvis der er mere end 1 lag kugler i beholderen lægges madpapir imellem så de ikke klistrer sammen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar