Æblekage med kanel (bradepandekage)
Nu varer det ikke længe før mange har æbler i haven
Selv har jeg ingen æbletræer men jeg har som regel ingen problemer med at få æbler hos dem jeg kender.
Selv har jeg ingen æbletræer men jeg har som regel ingen problemer med at få æbler hos dem jeg kender.
Denne her kage bager jeg nu hele året. Og fordi der er kanel på, er den også et hit til jul.
Det er en nem kage - det der tager længst tid er vist at skrælle æblerne, men personligt synes jeg den er det hele værd.
Deter en skøøøøn sommerkage.
Server den som den er eller med kold creme fraiche til
Det skal du bruge:
8 store æbler
150 g flydende margarine
250 g sukker
150 g mel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
4 æg
Til toppen:
1 tsk kanel
3 tsk perlesukker
Der kan bruges mere af begge dele hvis man ønsker det, men jeg synes at kanel hurtigt overtager smagen af resten af kagen hvis man bruger for meget
Hvis man ønsker æblesirup til at hælde over den færdige kage skal man bruge:
Æbleskræller og kernehuse fra æblerne
1/2 liter vand
100 g sukker
Sådan gør du:
Skræl æblerne og fjerne kernehusene (gemmes til æblesiruppen)
Skær æblerne i 8 både pr æble og læg dem i en skål.
Dæk æblerne med koldt vand så de ikke bliver brune
Pisk margarinen, sukker og vaniljesukker til det er hvidt
Tilsæt æggene et ad gangen
Mel og bagepulver tilsættes
Læg bagepapir i bradepanden - jeg bruger igen den "lille" bradepande, den der med låget
Drys bagepapiret med sukkeret og fordel dejen deri
Læg æblerne på så de stikker ned i dejen med stadig kan ses på toppen
Dejen vil hæve lidt op over æblerne når kagen bages.
Bag kagen 30 - 35 min - tjek om den er nok inden den tages ud
Kagen bliver bedst hvis den kommer ud af formen og køler af på en rist, ellers kan kanten godt blive lidt klistret.
Lav nu æblesiruppen
Æbleskræller og kernehuse koges i vandet i ca 1/2 time.
Lagen sies og koges ind til ca 1 dl
Sukkeret tilsættes og saften koges tilden er blank
Æblesiruppen køles af og hældes på en flaske eller kande
Server siruppen sammen med kagen så man selv kan hælde det på hvis man vil
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar